Terugblik Landelijke Dag Transferverpleegkundigen 2023

  • 19 april 2023
  • Nieuwsbericht
  • Transferverpleegkundigen
TFV Landelijke Dag 1

Op zaterdag 1 april 2023, hebben wij weer een Landelijke Dag gehad met als onderwerp ‘Schaarste in de zorg’. Wat was het fijn om, in de ReeHorst in Ede, weer met zoveel transferverpleegkundigen samen te komen na de coronaperiode.

De dagvoorzitter, Joyce Kranendonk, opende deze dag waarna er aansluitend afscheid werd genomen van Lianne Bosscher, voorzitter van het bestuur. Het stokje zal overgenomen worden door Joyce Kranendonk.

We gingen van start en de eerste presentatie werd verzorgd door Tatiana Geutjes en Mirjam Velderman. Zij vertelden ons hoe ze in het CWZ Nijmegen omgaan met  casemanagement op het Transferpunt bij complexe casuïstiek.
De tweede spreker was Marion van Meulenkom vanuit het Maastricht UMC+. Zij gaf uitleg over de werkwijze van de  Academie voor patiënt en mantelzorg, een mooi en toepasbaar voorbeeld hoe we de zorg anders kunnen inrichten.
Het was tijd voor de lunch waarna Wilma Bijsterbosch een presentatie gaf over Ethische dillema’s in transferwerk. Voor ons allen herkenbaar en waar we regelmatig mee te maken hebben.
Vervolgens was het de beurt aan Erik Koek en Judith Keijmel – den Boer. Zij gaven ons informatie over toegankelijkheid van zorg en legden de rol van de NZa hierin uit. Na een korte pauze was de laatste spreker, Lisette Schoonhoven, aan de beurt. Zij nam ons mee in het onderwerp passende zorg en gaf ons stof tot nadenken. De dag werd op een ludieke manier afgesloten waarna het tijd was voor de netwerkborrel.  

Dankzij alle deelnemers, de inzet van het bestuur V&VN Transferverpleegkundigen en alle sponsors kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Bedankt dat jullie erbij waren.

                                  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)