Verslag van de scholing voor technische thuiszorg verpleegkundige

  • 18 december 2019
  • Interview
  • Technische Thuiszorg

Op naar een leerzaam 2020 met nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen

Ola, ik ben Carine. Ik ben werkzaam bij het Specialistisch Technisch Team van Aafje. Tijdens een meeloop dag bij V&VN TTV is mij gevraagd een stukje, over de opleiding, te schrijven voor deze nieuwsbrief. En ik ben afgelopen september namelijk gestart met de nieuwe opleiding tot Technisch Thuiszorg Verpleegkundige (TTV). Een super leuke, nieuwe uitdaging. En mijn enthousiasme deel ik graag.

Samen met mijn collega Erik ben ik afgelopen september gestart met de opleiding. Maandag 16 december was alweer onze 5e lesdag. We maken een start met de oncologische zorgvrager. Daar komen wij, als VN’ers natuurlijk veel mee in aanraking. En in de toekomst zie ik mogelijk veel nieuwe ontwikkelingen over het toedienen van oncolytica in de thuissituatie. Zo staat elke schooldag in het teken van een bepaald onderwerp of zorgvrager. En samen met de groep zorgen we voor praktische input over het onderwerp. Super fijn want juist ook deze input van ervaringen maakt het super leerzaam.

Verder is de opleiding gericht op alle verpleegtechnisch handelingen. Om eenheid en eenduidigheid te creëren wordt er tijdens de opleiding ook veel aandacht besteed aan de verpleegtechnisch handelingen. Om op deze manier te werken aan de beste kwaliteit van zorg thuis. We hebben ongeveer 1 keer per maand een lesdag op maandag en op verschillende momenten worden er handelingen afgetoetst.

Al met al een erg leuke nieuwe uitdaging binnen de ontwikkelingen voor de technisch thuiszorg verpleegkundige. En een leuk nieuwtje… in januari 2021 begint de nieuwe groep fanatieke verpleegkundigen.. Meer informatie of inschrijven kan nog via: https://www.han.nl/opleidingen/post-hbo/technische-thuiszorgverpleegkundige/

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)