Onderzoek naar kosten medicatie toediening thuis en in ziekenhuis.

  • 6 juli 2020
  • Nieuwsbericht
  • Technische Thuiszorg

Tijdens ons symposium samen met de Transferverpleegkundigen op 2 november 2019, heeft Margreet Franken een zeer interessante presentatie gegeven over haar onderzoek. Inmiddels is het onderzoek gepubliceerd in Elsevier. (Hospital-based or home-based administration of oncology drugs? A micro-costing study comparing healthcare and societal costs of hospital-based and home-based subcutaneous administration of trastuzumab).

Een microkostenstudie waarin de gezondheidszorg en de maatschappelijke kosten van de zorg voor patiënten met borstkanker in het ziekenhuis en thuis die dezelfde behandeling krijgen worden vergeleken​. Het gaat in dit onderzoek over onderhuidse toediening van Trastuzumab. ​

Erg interessant om het artikel te lezen. Eén ding is in het onderzoek niet meegenomen: De kwaliteit van leven die tijdens de behandeling thuis sterk verbeterd voor de patiënten. Dat is wel bewezen door de collega's van Laurens thuiszorg in samenwerking met het Erasmus MC in Rotterdam. 



Franken 2020 Hospital Based Or Home Based Administration Of Oncology Drugs

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)