Nieuw stappenplan helpt om sneller vervolgzorg te vinden

  • 16 maart 2021
  • Nieuwsbericht
  • Transferverpleegkundigen

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en V&VN afdeling transferverpleegkundigen hebben samen een stappenplan ontwikkeld waarmee transferverpleegkundigen en zorgbemiddelaars sneller vervolgzorg kunnen organiseren voor patiënten.

Zorgverzekeraars en zorgkantoren kunnen in veel gevallen nuttige hulp bieden bij het vinden van vervolgzorg. Toch wordt daar niet altijd gebruik van gemaakt. Met het stappenplan en de bijbehorende handreiking wordt het voor transferafdelingen duidelijker wanneer een casus beter overgedragen kan worden aan een zorgverzekeraar of zorgkantoor. Ook wordt inzichtelijk wie waarvoor verantwoordelijk is, welke afspraken er gemaakt moeten worden en wanneer opschaling aan de orde is. Zo kan sneller een goede plek worden gevonden voor de patiënt.
Deze documenten zijn tot stand gekomen op basis van gesprekken met transferverpleegkundigen, zorgbemiddelaars en zorginkopers, met ondersteuning vanuit het ministerie van VWS. 
 
Op de site van De Juiste Zorg op de Juiste Plek kun je de documenten vinden.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)