Medewerking gevraagd voor praktijktest mantelzorg.

  • 21 februari 2020
  • Nieuwsbericht
  • Technische Thuiszorg

Wie helpt mee?

Wij zijn op zoek naar verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die de conceptrichtlijn Mantelzorger voor ons willen uittesten in de dagelijkse praktijk. De richtlijn is bedoeld om (over)belasting van mantelzorgers te voorkomen of te verminderen.

We willen graag weten of de aanbevelingen in de richtlijn duidelijk en uitvoerbaar zijn. En of deze aanbevelingen jou helpen om mantelzorgers beter te kunnen ondersteunen. Alle settingen worden meegenomen in de praktijktest: thuiszorg, ziekenhuis, intramurale langdurige zorg en de arbodiensten.

Wat houdt de praktijktest in?

Je leest de conceptrichtlijn door.
De onderzoeker (Maud Heinen/José Peeters van het Radboudumc) neemt telefonisch met jou door wat de bedoeling is van de praktijktest.
Je past de aanbevelingen van de richtlijn toe in jouw eigen werksetting bij 4 mantelzorgers. Dat betekent dat je minimaal 1 gesprek inplant met de mantelzorgers.
Na 4 maanden plan je minimaal 1 vervolggesprek in met de mantelzorgers.
Tijdens de praktijktest noteer je in een ‘dagboek’ wat goed gaat of wat niet goed gaat. Ook vul je eenmalig een digitale vragenlijst in over jouw ervaringen. Dat doe je aan het eind van de praktijktest.
Na afloop van het uittesten kun je meedoen aan een groepsinterview. Daarin deel je je ervaringen met het uittesten van de richtlijn: Wat is volgens jou nodig om de richtlijn in de dagelijkse praktijk te kunnen gebruiken? Wat moet er veranderen in de richtlijn?

Vergoeding en tijd

De tijd die het kost is maximaal 13 uur als je alleen meedoet met het testen en 2 uur extra voor het meedoen aan het groepsinterview.
De vergoeding voor deelname is € 60,- per uur.
Eventuele reiskosten worden vergoed.

Wie kunnen meedoen?

Zowel individuele verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten als teams of afdelingen.
Alle settingen: thuiszorg, ziekenhuis, intramurale langdurige zorg en de arbodiensten.
Ben je geïnteresseerd?

Neem dan contact op met de onderzoekers of meld je aan bij:

Maud Heinen via maud.heinen@radboudumc.nl of via tel. 024-3619750

José Peeters via jose.peeters@radboudumc.nl of via tel. 024-3617604.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)