Werkinstructies

Werkinstructies stomazorg V&VN Stomaverpleegkundigen

Op 3 juni en 30 september 2023 zijn wij met een aantal stomaverpleegkundigen uit het land, Freeke Caers, Marlène de Graaf-Jansen, Miranda Beets, Marianne den Hertog, Sylvia van den Ancker, Trienke Hummel-Douma, Marleen Richards en Monika Bisschop, bij elkaar geweest om nieuwe werkinstructies te schrijven voor de stomazorg. 

Tijdens deze bijeenkomsten hebben wij 10 handelingen die voorkomen in de praktijk (ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg) uitgeschreven tot een werkinstructie, zoals bijvoorbeeld: verzorgen, irrigeren en dilateren van de stoma. 

De werkinstructie is, zoals het woord al zegt, een instructie en geen protocol! De inhoud van de werkinstructie is gebaseerd op de richtlijn Stomazorg Nederland V&VN Stomaverpleegkundigen 2018. 

Ons doel is dat deze werkinstructies voor iedereen in de zorg beschikbaar en bruikbaar zijn. 

Inmiddels zijn ze gepubliceerd op het Platform en toegankelijk voor degene die lid zijn van het Platform.
Te zijner tijd zullen we ze ook op website publiceren, tot die tijd zijn ze op te vragen via secretariaat.stoma@venvn.nl

Inlog Platform

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)