Opleiding Stomaverpleegkundige

De stomaverpleegkundige is een BIG geregistreerde generieke verpleegkundige die een vervolgopleiding heeft gedaan in de stomazorg. In Nederland bestaan diverse opleidingen op verschillend niveau. Naast de theoretische opleiding is praktijkervaring onontbeerlijk.

Na de vervolgopleiding zal je als stomaverpleegkundige ook regelmatig bijscholingen moeten volgen, symposia en (inter)nationale congressen bezoeken en vakbladen lezen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de stomazorg. Ook is het van belang om de ontwikkelingen op het gebied van stomamaterialen en stomahulpmiddelen te volgen.

Je kunt als stomaverpleegkundige werkzaam zijn op een stomapoli, bij een thuiszorgorganisatie, of bij een leverancier of fabrikant van stomamaterialen. Als stomaverpleegkundige heb je tenminste één van de volgende opleidingen gevolgd:

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)