Stoma App

  • 13 december 2021
  • Nieuwsbericht
  • Stomaverpleegkundigen

De Stoma App is al bijna een jaar voor iedereen gratis beschikbaar. Momenteel wordt geëvalueerd of de app de patiënt ook daadwerkelijk helpt in de Stoma APPtimalisatie studie; een gerandomiseerd klinisch onderzoek dat in 12 Nederlandse ziekenhuizen loopt. Helaas was het aantal (stoma)operaties het afgelopen jaar door COVID ernstig beperkt, waardoor er minder patiënten mee hebben kunnen doen met het onderzoek. Daarom zijn we nu opzoek naar enthousiaste stomaverpleegkundigen/ziekenhuizen die ook willen particeperen aan het onderzoek. Vind je het leuk om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek en tot het studieteam te behoren (met evt. publicatie)? Neem dan contact op! 

Wat houdt meedoen in?

-  Ongeveer 10-15 patiënten includeren.

-  Geschikte patiënten worden gevraagd voor deelname aan de studie.

-  Indien zij mee willen doen aan het onderzoek worden zij aangemeld voor de app/studie.

-  Per patiënt ben je ongeveer 15 minuten bezig (informatie geven + aanmelden) 

Meedoen? Wil je meer weten of wil je meedoen? Neem contact op met de arts-onderzoeker Sebastiaan van der Storm via s.vanderstorm@amsterdamumc.nl of 020-5663370.

Icon Stoma Appv10

Oproep voor stomaverpleegkundigen: Doe mee met de Stoma APPtimalisatie studie!

Meer informatie over de Stoma APP

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)