Resultaten Stoma APPtimize trial

  • 15 maart 2024
  • Nieuwsbericht
  • Stomaverpleegkundigen
Icon Stoma Appv10

De Stomazorg App is inmiddels gelanceerd. In een trial (in samenwerking met 14 ziekenhuizen en patiëntenverenigingen) werden 2 versies van de Stoma App vergeleken: een volledige versie die gepersonaliseerde begeleiding rondom de operatie aanbood inclusief lotgenotencontact, en een beperkte versie met alleen generieke informatie.

Wat blijkt? De patiënten die de volledige versie gebruikten, vertoonden een significant hogere kwaliteit van leven één maand na de operatie. Juist in deze periode is dat van belang, aangezien stomapatiënten te maken hebben met verschillende onzekerheden en psychologische uitdagingen.

De Stoma App was al als medisch hulpmiddel gratis beschikbaar in de appstores en binnenkort zal ook de volledige versie toegangkelijk worden. 

Voor wie geïnteresseerd is om dieper op de details van deze studie in te gaan, is het hele artikel beschikbaar via onderstaande link:

Studie Better Stoma Care Using The Stoma App

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)