Projectgroep werkinstructies

  • 6 juli 2023
  • Nieuwsbericht
  • Stomaverpleegkundigen

Een aantal stomaverpleegkundigen uit het land (Freeke Caers, Marlene de Graaf, Miranda Beets, Monika Bisschop, Sylvia van den Ancker, Trienke Hummel, Marleen Richards en Marianne den Hertog) hebben op zaterdag 3 juni bij elkaar gezeten om nieuwe werkinstructies te schrijven voor stomazorg. 

Hierin wordt beschreven hoe een bepaalde handeling zouden moeten worden uitgevoerd. Ze hebben gebruik gemaakt van de richtlijn. Het doel is om deze werkinstructies op onze eigen website beschikbaar te stellen voor iedereen in de zorg. Voorbeelden zijn onder andere dilateren van de stoma, toucheren van de stoma en verzorgen van de stoma. Op het najaarscongres op 16 november hopen ze deze af te hebben en akkoord te krijgen van de leden. 

Werkinstructies

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)