Projectgroep werkinstructies stomazorg V&VN Stomaverpleegkundigen

  • 19 oktober 2023
  • Nieuwsbericht
  • Stomaverpleegkundigen

Op 3 juni en 30 september jl. zijn wij met een aantal stomaverpleegkundigen uit het land, Freeke Caers, Marlène de Graaf- Jansen, Miranda Beets, Marianne den Hertog, Sylvia Van den Ancker, Trienke Hummel-Douma, Marleen Richards en Monika Bisschop, bij elkaar geweest om nieuwe werkinstructies te schrijven voor de stomazorg. 

Tijdens deze bijeenkomsten hebben wij 10 handelingen die voorkomen in de praktijk (ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg) uitgeschreven tot een werkinstructie, zoals bijvoorbeeld: verzorgen, irrigeren en dilateren van de stoma. 

De werkinstructie is zoals het woord al zegt een instructie en geen protocol! De inhoud van de werkinstructie is gebaseerd op de richtlijn Stomazorg Nederland V&VN Stomaverpleegkundigen 2018. 

Ons doel is dat deze werkinstructies voor iedereen in de zorg beschikbaar en bruikbaar zijn. Daarom worden de werkinstructies inzichtelijk op de website V&VN Stomaverpleegkundigen.

Voordat de werkinstructies in gebruik genomen kunnen worden willen wij jullie vragen om de werkinstructies door te lezen, te vinden op de website: Werkinstructies, en eventueel te voorzien van onderbouwd commentaar. Dit onderbouwde commentaar mag aangeleverd worden tot 1 januari 2024 op het emailadres: secretaris.stoma@venvn.nl 

Werkinstructies

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)