Nominatie Medische Inspirator Prijs

  • 16 december 2020
  • Nieuwsbericht
  • Stomaverpleegkundigen
Medische Inspirator Prijs Logo Og

Nominatie Medische Inspirator Prijs voor de kinder Stoma App

De kinder Stoma App “StoMakker” is genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs 2020. De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntenorganisatie en onderzoeker. De winnaar ontvangt een bedrag t.w.v. maximaal € 100.000, bedoeld voor het realiseren van het onderzoekstraject.

Het krijgen van een stoma is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis, wat kan leiden tot een behoorlijk aantasting van het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Goede voorlichting en begeleiding is erg belangrijk om kinderen te leren omgaan met een stoma. De app heeft als doel om kinderen beter en gerichter te informeren en te begeleiden, wat kan helpen bij het leren omgaan en accepteren van een stoma. Via de app leren kinderen spelenderwijs om te gaan met een stoma en ze kunnen ook met ándere kinderen met een stoma chatten. Onder meer de Stomavereniging, Stichting Stomaatje en Crohn en Collitis NL zijn aangesloten bij de project.

Om de app goed te kunnen bouwen en klinisch te evalueren hebben we jouw stem nodig. Vanaf 12 januari 2021 t/m  8 februari kan er gestemd worden. Stem je dan ook op ons?

Houd de website in de gaten. Vanaf 12 januari verschijnt hier een link om te kunnen stemmen.

 

 

 

Lees meer

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)