Lancering StoMakker

  • 28 april 2022
  • Nieuwsbericht
  • Stomaverpleegkundigen
Stomakker Logo

Lancering StoMakker, een speciale app voor kinderen met een stoma

Het is alweer een jaar geleden dat de StoMakker app de Medische Inspirator Prijs van ZonMw heeft gewonnen. Met de app leren kinderen al gamend beter omgaan met hun stoma. Maar ook kunnen ze veilig met andere kinderen met een stoma chatten. In het afgelopen jaar is er samen met ervaringsdeskundigen, stomaverpleegkundigen, artsen én kinderen hard gewerkt om een goede en betrouwbare medische app te ontwikkelen. En goed nieuws: binnenkort wordt StoMakker gelanceerd!

De app zal eerst alleen in wetenschappelijk onderzoek in verschillende academische ziekenhuizen worden gebruikt. In het Emma Jaarboek van het Emma Kinderziekenhuis (Amsterdam UMC) geven Janille van der Veen en Sebastiaan van der Storm uitleg waarom het belangrijk is dat deze app er snel komt. 

 

 

Emma Jaarboek Stomakker

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)