Knelpuntenanalyse stomahulpmiddelenzorg

  • 15 oktober 2020
  • Nieuwsbericht
  • Stomaverpleegkundigen
Knelpunten

Sinds 2018 zijn er afspraken gemaakt over het functioneringsgericht voorschrijven van stomahulpmiddelen. Functioneringsgericht voorschrijven houdt in dat het stomamateriaal de best passende oplossing biedt voor een functioneringsprobleem dat is veroorzaakt door de stoma. Hoewel de kwaliteitsstandaard is ontwikkeld en het proces op papier nu goed omschreven staat, worden er in de praktijk toch knelpunten ervaren in de stoma hulpmiddelenzorg. 
 
Dit onderzoek is uitgevoerd om inzicht te krijgen in de knelpunten die door de verschillende stakeholders (stomaverpleegkundigen, leveranciers, fabrikanten,  stomadragers en zorgverzekeraars) worden ervaren wanneer het gaat om de stomahulpmiddelenzorg.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!