Kinder stoma app StoMakker wint €100.000,-!

  • 24 februari 2021
  • Nieuwsbericht
  • Stomaverpleegkundigen
Stomakker

De kinder stoma app StoMakker heeft de ZonMw Medische Inspirator Prijs 2020 gewonnen! Met deze, nog te ontwikkelen, mobiele app leren kinderen omgaan met hun stoma én kunnen ze chatten met lotgenootjes. 

Goede voorlichting en begeleiding is voor kinderen erg belangrijk om te leren omgaan met een stoma. Momenteel is er voor jonge kinderen nauwelijks (digitaal) voorlichtingsmateriaal beschikbaar. Er is weinig informatie over hoe het is om een stoma te hebben voor kinderen zelf. En wát er is, is niet afgestemd op leeftijd.

Daarom ontwikkelt Amsterdam UMC samen met ervaringsdeskundigen, stomaverpleegkundigen, artsen, patiëntverenigingen én kinderen dit bijzondere hulpmiddel: de app StoMakker, waarmee kinderen al gamend beter leren omgaan met hun stoma. Gamend inderdaad, want zo kan de informatie optimaal aangepast worden aan de leeftijd- en belevingswereld van het kind.

Bedankt voor het stemmen
De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntenorganisatie en onderzoeker. Het is een publieksprijs: iedereen mocht stemmen en het idee dat de meeste stemmen krijgt, wint. De winnaar ontvangt een bedrag t.w.v. maximaal €100.000, bedoeld voor het realiseren van het onderzoekstraject. Heel veel dank voor iedereen die op dit project gestemd heeft! Dankzij jouw stem is het mogelijk om deze app te realiseren en zo de begeleiding van kinderen met een stoma beter en leuker te maken.

Naar Zonmw

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)