Download de Stoma App

  • 12 februari 2021
  • Nieuwsbericht
  • Stomaverpleegkundigen
Icon Stoma Appv10

Download de Stoma App

De mobiele applicatie 'Stoma App' is door het Amsterdam Medisch Centrum locatie AMC ontwikkeld samen met de Stomavereniging, Stichting Stomaatje, de Maag Lever Darm Stichting en het SIDN fonds. Het doel van de app is om volwassenen met een stoma beter te informeren en steun te bieden door direct en veilig lotgenotencontact. 

De Stoma App biedt informatie over verschillende typen stoma's en via de app is het mogelijk direct te chatten met andere stomadragers. Verder zijn er nog andere gewenste functionaliteiten, zoals handigheidjes, tips en trucs, buikspieroefeningen, video's én een Stoma Reispaspoort.

De inhoud van de Stoma App is gebaseerd op de Nederlandse richtlijn Stomazorg. De app is uitvoerig technisch getest en voldoet aan alle Europese richtlijnen en veiligheidsnormen voor medische hulpmiddelen.

De Stoma App is gratis te downloaden in de bekende stores van Apple en Google.

Contact

Heb je vragen over de app of over het onderzoek? Neem dan contact op met arts-onderzoeker Drs. Sebastiaan van der Storm (s.vanderstorm@amsterdamumc.nl).

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)