Opmerking:

De e-learning is gemakkelijk en de antwoorden lijken niet altijd te kloppen.

Antwoord:

Dat de e-learning gemakkelijk is, betekent dat er waarschijnlijk al voldoende kennis is over FGV. Het is ook niet nieuw. We doen dit in de praktijk al, alleen werd het nooit eerder in een formulier gedocumenteerd. Doordat de antwoorden niet lijken te kloppen, geeft dit ruimte om met elkaar te bespreken wat een passende oplossing is en welke weg je bewandelt. Stomazorg is maatwerk. De e-learning is informatief en gaat erom dat je bewustwording krijgt hoe je volgens de 7 beschreven stappen functioneringsgericht voorschrijft.

 

Opmerking:

Er is geen toets bij de e-learning.

Antwoord:

Dat klopt. We hebben daar bewust voor gekozen. De e-learning is een manier om de informatie van het FGV op een interactieve manier onder de aandacht te brengen. De bedoeling is dat het stomaverpleegkundigen aan het denken zet en bewust maakt van het nut en doel van FGV.

 

Vraag:

Hoe is de controle op het nummer geregeld?

Antwoord:

Links onderaan op het certificaat staat het nummer. Dit nummer geeft aan dat je de e-learning hebt doorlopen. In de toekomst is het de bedoeling dat medisch speciaalzaken het nummer gaan gebruiken ter controle van je bevoegdheid om voor te schrijven. Op welke termijn dit gaat plaats vinden hangt af van hoe de medisch speciaalzaken dit gaan regelen.

 

Vraag:

Moet ik ook de continentie-module doen?

Antwoord:

Dat mag. Als je continentie materialen voorschrijft is dat verstandig.

 

Vraag:

Ik ben geen stomaverpleegkundige, maar schrijf wel stomamaterialen voor. Kan dat nu niet meer?

Antwoord:

We willen in principe dat degene die voorschrijft stomaverpleegkundige is en dus een specifieke opleiding hiervoor heeft gevolgd. Zo zorgen we ervoor dat er voldoende kennis en expertise is met betrekking tot materialen en richtlijnen.

 

Vraag:

Er is een video in de e-learning over de PES methode (methode van continentie). Waarom is dat?

Antwoord:

Deze video geeft duidelijk weer wat FGV is en hoe je de stappen doorloopt. Doordat de video compleet en duidelijk is, is er voor gekozen om niet een specifieke stomazorg video te maken. Dit i.v.m. de beperkte financiële middelen.

 

Vraag:

Is het digitale formulier inzichtelijk en hoe gaan de medisch speciaalzaken dit gebruiken?

Antwoord:

Het digitale formulier is vastgesteld door het Platform Stoma Hulpmiddelen. De medisch speciaalzaken zijn dit nu aan het inbouwen in hun systemen. De lay-out kan per medisch speciaalzaak verschillen, echter inhoudelijk moet het kloppen met het vastgestelde formulier. Het digitale formulier is te vinden op onze website onder FGV.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)