Yvette Neijland (oud voorzitter V&VN Reumatologie) presenteert poster op NVR dagen en neemt afscheid

  • 8 oktober 2019
  • Reumatologie

Op de NVR Najaarsdagen mocht ik, samen met een patiëntvertegenwoordiger een poster presenteren over het onderwerp “patiëntenparticipatie bij fundamenteel wetenschappelijk onderzoek”.
De poster gaf de ervaringen weer van onderzoekers en patiëntvertegenwoordigers in het Radboudumc met het laten meedenken van patiënten bij fundamenteel onderzoek. Dit is een vorm van onderzoek waarbij het nog helemaal niet gebruikelijk is dat patiënten meedenken. Conclusie is dat dat patiënten zeker een zinvolle bijdrage kunnen leveren. Daarom zullen ook in de toekomst patiënten mee blijven denken.

Deze vrijdag was voor mij ook een dag waarop ik van vele reumaverpleegkundigen in het land afscheid heb genomen. Per 1 september ben ik gestart met een nieuwe baan als kwaliteitsverpleegkundige in een ouderenzorginstelling in Arnhem. Een hele nieuwe uitdaging met een hele andere doelgroep. Dit betekent dus dat ik de ‘wereld van de Reumatologie’ verlaat. Ik moet zeggen, wel met pijn in mijn hart, want het waren hele mooie, bijzondere, leuke en leerzame jaren.
Voor diegene die ik niet heb gesproken, zeg ik bij deze: ” DAG! En wie weet tot ziens!” 😊

Hartelijke groet van Yvette Neijland

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)