Vacature penningmeester

  • 20 april 2023
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie

Wat houdt penningmeesterschap in?

De benaming penningmeester kan afschrikken en je het gevoel geven dat je verstand van cijfers moet hebben. Daarom lichten we hieronder toe wat deze bestuursfunctie inhoudt.

De penningmeester is vooral bestuurslid, hetgeen betekent dat je onderdeel bent van een groep enthousiaste bestuursleden die de afdeling en haar leden zichtbaar wil maken. Niet alleen binnen V&VN, maar ook daarbuiten. Dit kun je alleen samen!

Als penningmeester heb je vooral een controlerende functie. De beslissingen worden tenslotte in het bestuur genomen. Denk hierbij aan scholingen en congressen, maar ook aan vacatiegelden, cadeaubonnen, reiskosten e.d.  Uitgaven hiervoor worden besproken in het bestuur en op het moment dat de betreffende factuur wordt aangeboden, hoef je deze alleen maar goed te keuren. Je hoeft dus niet zelf de betalingen te doen, noch de ledenadministratie bij te houden. Dit wordt allemaal centraal geregeld door de financiële afdeling van V&VN. Zij zijn je ook behulpzaam bij vragen. Een conceptbegroting is er al, net als de jaarcijfers. Deze worden voor het grootste deel aangereikt door V&VN.

Tenslotte: weet dat het heel interessant is om deel uit te maken van een bestuur en dit je ook veel kan brengen! Wie wordt enthousiast en meldt zich aan? Wij kijken er naar uit je te verwelkomen in ons actieve bestuur! 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)