Tekorten Naproxen

  • 26 juli 2018
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie

De exacte redenen voor de naproxen tekorten zijn niet eenduidig. Meerdere bedrijven hebben een leveringsprobleem dat nog een aantal weken tot later dit jaar door patiënten ervaren kan worden. Op de website farmanco.knmp.nl kunt je zien wat de verwachte leveringstijden zijn.

Uit het onderzoek dat het CBG heeft verricht blijkt dat een tekort van de een, tot een tekort bij de anderen leidt en dat dit hardnekkig is. Firma’s hebben aangegeven dat door de verschuiving in de vraag het niet goed mogelijk is om te voorspellen en daardoor niet goed mogelijk is om de juiste hoeveelheid tabletten beschikbaar te stellen. Mogelijk dat de tekorten ook komen door een probleem met de grondstof, maar deze oorzaak geldt niet breed. Uit het onderzoek blijkt dat de verschillende producten verschillende grondstofleveranciers hebben.

Reumatologen hebben voorlopig dus weinig andere keus dan het bespreken van een ander NSAID met hun patiënten.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)