Over wereld reuma dag in het Isala Zwolle

  • 8 november 2023
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie
Wereld Reuma Dag

In Zwolle is door de polikliniek reumatologie van het Isala een informatiemarkt met sprekers georganiseerd voor hun patiënten. Kitty Reeuwijk vertelt hoe dit is gegaan:

Uitgangspunt was om vanuit Waarde gedreven Zorg de patiënten een soort minicongres aan te bieden. Patiënten gaven in de enquête aan dat zij graag geïnformeerd wilden worden over voeding, artrose, seksualiteit, jicht en leefstijl.

We voelden ons net popsterren, er was plek voor 200 patiënten, dus de uitnodiging op maandagochtend de deur uit en..... dinsdag ochtend vol! Fijn om te weten dat er zoveel belangstelling is voor iets wat je organiseert!

Zo is er voor die dag een markt met 20 kraampjes bedacht met patiëntenverenigingen (Sjögren patiëntenvereniging, NVLE, ScleroDerma Framed, ReumaZorgNederland, fysiotherapiepraktijken -met o.a. GLI aanbod-, coaching bij chronisch ziek zijn, podotherapie, orthopedisch schoenmaker, schoonheidsspecialist, diëtisten en beter dichtbij als standhouders. We hadden zelfs een patiënt die 3D kaartjes verkocht waarbij de opbrengst naar ReumaNederland ging.

Er waren lezingen over voeding bij reuma, Plant for Joints, Jicht, artrose, leefstijlroer, seksualiteit en een workshop voetengymnastiek door een fysiotherapeut.

Bijzonder was, dat het hele team van de reumatologie Isala aanwezig was, secretaresses als gastvrouw, reumatologen als back-up bij de lezingen en de gespecialiseerde reumaverpleegkundigen die samen met de 1,5 lijns- huisarts (ja die hebben wij in Zwolle!) de lezing jicht en leefstijlroer verzorgden.

Een patiënt mailde mij na die tijd “Reuma heb je niet alleen en fijn om zoveel bekende gezichten te zien , dat voelt heel vertrouwd.”

Heb jij iets georganiseerd in verband met wereld reuma dag en wil je anderen hiermee inspireren om volgend jaar iets te organiseren, laat het ons dan weten!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)