NVR Najaardagen: een impressie

  • 16 oktober 2018
  • Blog/Vlog
  • Reumatologie

Van 26-28 september 2018 vonden de Najaarsdagen van de NVR op Papendal plaats. Traditiegetrouw staan de Healthprofessionals op vrijdag op het programma.

Samen met andere reumaverpleegkundigen uit het land bezocht ik de NVR najaarsdag op vrijdag. De dag begon met de vergadering van de NHPR. De bijeenkomst werd druk bezocht en er werden ambitieuze voornemens uitgesproken.

Belangrijke punten die aan de orde kwamen waren het onderzoeken van de mogelijkheid en consequenties van een individueel lidmaatschap van de NVR en het belang van een goed contact met SRPN (Samenwerkende Reuma Patiëntenorganisaties Nederland). De financiële situatie is gezond. Als een Health Professional naar de Eular wil en daar vanuit zijn/haar werk geen faciliteiten voor krijgt kan een beurs aangevraagd worden.

In het bestuur komt/is plaats voor nieuwe leden. Liesbeth Beaart-van de Voorde (VS) zal afscheid nemen nu haar twee termijnen ten einde lopen.

In de NHPR sessies volgden enthousiaste verhalen over de Cursus Reuma Uitgedaagd en de ontwikkelde Reuma app (van het ErasmusMC). Het is in de praktijk gebleken dat mensen meestal pas in een latere fase van hun reumatische aandoening kunnen openstaan voor de cursus Reuma Uitgedaagd. Belangrijk dus voor ons om aan deze mogelijkheid te blijven denken in de loop van ons contact met patiënten. De Reuma-app is een mooie applicatie met veel mogelijkheden. Je vindt er onder andere voorbeelden van oefeningen die voorgedaan worden via een filmpje op Youtube.

Andrea Evers nam ons mee in het Benefit Lifestyle project. Het ontwikkelen van mogelijkheden om het publieke domein met het private domein te verbinden en het op die manier komen tot een gezonde leefstijl. Educatie, leefstijlverandering en gedragstherapie zijn de onderwerpen die zij de revue liet passeren.Als je via Google zoekt op Benefit Lifestyle kom je een en ander tegen van dit onderzoek/project.

In het middagprogramma was de afsluitende debatsessie over artrose (ontstekings- of botprobleem) een hele interessante sessie. Op het eind maakte Prof. Dr. Kloppenburg uit Leiden bekend dat er binnen de NVR een werkgroep artrose is opgericht. Artrose beschouwen als een reumatisch ziektebeeld komt in onze beroepsgroep ook meer en beter onder de aandacht.
De NVR dagen werden deze keer met een lied afgesloten.

Weer zeer de moeite waard geweest om de NVR Najaarsdagen te bezoeken!

Antoinet Verborg

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)