Nieuws uit het bestuur - april 2024

  • 25 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie
Banner Bestuur Aangepast 1000Px

We gaan weer richting voorjaar! Ik wissel mijn winterboots weer in voor luchtige sneakers en ontvang iedere zonnestraal als een cadeau voor de dag!
Vorige week mocht ik mijn jongste telg uitzwaaien, hij gaat na een loeizware algemene maritieme militaire vorming nu echt het schip op. Vol verwachtingen, gepassioneerd en bereid om veel ontberingen te doorstaan.
Het deed mij denken aan mijn start in de zorg, vol passie en vuur, bereid om je sociale leven op de kop te zetten door alle onregelmatige diensten, jezelf tegenkomen, grenzen verleggen, met als doel: de prachtige speld. De weg naar het mooiste vak op aarde!

Ook in het bestuur is het lente en dat betekent: Voorjaarscongres!
Zo fijn om iedereen dan weer te zien en te spreken. Dit jaar een multidisciplinair congres samen met de NHPR. Het programma is rond en volgens mij voor ieder wat wils.

Het voorjaar geeft ook een impuls om weer eens flink de bezem door dingen halen en het mooie daarvan is dat dan wat echt belangrijk is tevoorschijn komt.
Wat ik zag, toen het stof van de bezem gedaald was?
Dat wij een fijne vereniging zijn met heel veel keihard werkende reumaverpleegkundigen, die de zorg voor de reumapatiƫnt hoog in het vaandel hebben en zeer flexibel meebewegen op de golven van het schip dat reumazorg heet. Goed om even bij stil te staan.
Wat ik ook zag, was dat deze verpleegkundigen vaak ingezet worden voor taken die eigenlijk niet bij het vak reumaverpleegkundige horen, maar wel een superleuke uitdaging zijn. Het is lastig om de lijn tussen gespecialiseerd reumaverpleegkundige en verpleegkundig specialist helder te houden.
Maar snij je jezelf dan niet in de vingers? Zorg je er dan indirect voor dat het vak van gespecialiseerd reumaverpleegkundige langzamerhand verdrongen wordt door alternerende consulten?
En dat er steeds minder wordt ingezet op informeren, instrueren en begeleiden?
Of is deze nieuwe ontwikkeling noodzakelijk om de patiƫntenstroom in de toekomst te kunnen bedienen?

Om deze materie goed te kunnen verwerken in een stevig beleid hebben wij jou heel hard nodig!
Ik weet dat extra taken in het leven altijd een lastige keuze zijn. Toch wil ik graag een beroep op jullie doen. Wil je toch eens overwegen om aan een werkgroep deel te nemen? Als vanuit iedere regio voor iedere werkgroep iemand zich aanmeldt, (het mag ook voor een jaar per toerbeurt) dan zouden we per werkgroep 6 leden hebben. Dat zou fantastisch zijn!
We kunnen dan ons vak beter op de kaart zetten en daadwerkelijk het verschil maken in bijvoorbeeld betrokkenheid bij de ontwikkeling van richtlijnen.

Ik wens je een fijn voorjaar en hoop iedereen even te zien tijdens het voorjaarscongrres op 14 mei in Utrecht!

Namens het bestuur, Kitty

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)