Nederlandse Reumatologiepenning voor Laura van den Brink

  • 1 november 2022
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie
Afbeelding Laura Van Den Brink Prijs

Tijdens de Najaarsdagen van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie ontving onze oud-voorzitter Laura van den Brink op 15 september 2022 de Nederlandse Reumatologiepenning uit handen van Margreet Kloppenburg. Wat een enorme waardering voor haar inzet voor onze afdeling. We feliciteren haar met deze welverdiende eer.

Zij benadrukt dat ze het niet alleen heeft gedaan en daarom haar eigen woorden nog een keer in de nieuwsbrief:

Een totale verrassing en heel blij met de waardering voor onze beroepsgroep. Heel hartelijk dank voor deze eer!
Toen ik in 2019 aantrad als voorzitter van het bestuur van V&VN reumatologie konden we een goed opgezette afdeling voortzetten. Met dank aan het vorige bestuur o.l.v. Yvette Neijland. Met de voortreffelijke ondersteuning van Berry van Bruchem heb ik samen met Olga Vos, Louise Merry-Meier, Astrid Twisk-Hes, en tot 2020 ook Margot Walter, PhD en Juliette de Kreij - van Esch, mijn best gedaan om de belangen van reumaverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden in de reumatologie te behartigen. Met de onmisbare hulp van de leden die actief deelnemen in de verschillende werkgroepen en projecten hebben we de afdeling vormgegeven.
Afgelopen mei trad ik na een termijn van ruim 3 jaar af. Trots kijk ik terug op de lancering van ons vernieuwde expertisegebied reumatologie.
Het organiseren van congressen, aanvankelijk live, later digitaal en recent weer in samenwerking met de NHPR. Het meedoen aan ontelbare vergaderingen om de stem van onze leden te laten horen in het grote en beweeglijke V&VN.
Dank aan iedereen voor de samenwerking.
Vol vertrouwen draag ik het voorzitterschap over aan Kitty Reeuwijk en Debby Groeneweg-Schuchhard.’

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)