Najaarsdagen NVR 2023

  • 8 november 2023
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie
Logo NVR 300X150

De vrijdag van de najaarsdagen is veelal de dag voor de health professionals. Veel reumaverpleegkundigen zijn die dag aanwezig en ontmoeten elkaar tijdens de koffie en lunch.

De ochtend begon voor ons met de Algemene Ledenvergadering van de NHPR. Leuk om te horen dat de nieuwe voorzitter enthousiast is en mooie plannen heeft. Vooral fijn dat het voornemen er is de richtlijnen van de EULAR te vertalen, zodat die gebruiksvriendelijker zijn. Vervolgens kozen wij voor een aantal sessies over het belang van een gezonde leefstijl met wetenschappelijke onderbouwing.

Na de koffie een sessie over gezondheidsvaardigheden van patiënten in de praktijk, altijd weer goed voor de bewustwording hoe belangrijk dit is om in het gesprek met de patiënt te toetsen. Tegelijkertijd blijkt dit in de praktijk best wel lastig te zijn. De kracht van communicatie sloot hier mooi op aan en gaf heel goed weer hoeveel invloed de manier van informatie geven op de patiënt heeft. Lijkt me heel leuk als we deze dame nog eens op ons congres terug kunnen zien.

Na de lunch kozen wij voor de sessies over pijn. Hier hebben we immers dagelijks mee te maken. Het pijnmechanisme op een andere manier uitgelegd gaf stof tot nadenken. De laatste spreker over de toekomst van pijnbehandeling zou ik ook graag op ons congres terugzien, er valt nog zoveel over te leren!

Al met al reden wij met een tevreden gevoel naar huis en zoals altijd weer gemotiveerd om onze verpleegkundige reumazorg nog beter te maken.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)