Meedoen aan de Monitor Zeggenschap 2024

  • 25 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie
Zeggeschapindezorg

Meer dan de helft (52%) van de verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en begeleiders wil (veel) meer zeggenschap in hun werk. Wanneer zorgprofessionals ontevreden zijn doordat ze geen of weinig invloed kunnen uitoefenen op hoe zij hun werk doen, wordt het idee om hun baan op te zeggen aantrekkelijker. Dat blijkt uit de nulmeting Landelijke Monitor Zeggenschap (LMZ) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onder ruim 21.000 deelnemers. 

“Dit grote onderzoek legt het belang van zeggenschap bloot. Het is de sleutel tot behoud van zorgprofessionals.” Dat zegt V&VN-voorzitter Bianca Buurman over dit onderzoek, de zogenoemde nulmeting die de naam Landelijke Monitor Zeggenschap meekreeg. “Er is absoluut werk aan de winkel om zeggenschap in zorgorganisaties te versterken. Vooral voor werkgevers ligt hier een schone taak. In de komende jaren moet het aandeel zorgprofessionals dat zeggenschap in hun organisaties ervaart, fors stijgen. Want daarmee kun je dus voorkomen dat professionals de zorg verlaten.” 

Meedoen aan de Monitor Zeggenschap
Hoe meer organisaties meedoen, hoe meer inzicht we krijgen in de mate en het belang van zeggenschap. Dus doe mee!
Wil je meedoen met de Monitor, dan kun je je organisatie gedurende het hele jaar hiervoor aanmelden. De eerstvolgende meting met de monitor zeggenschap start op 2 september 2024 en eindigt op 31 oktober 2024.

Wil je zeker zijn van deelname aan ronde 2, meld je organisatie dan uiterlijk 31 juli 2024  hier aan om mee te doen.

Lees er alles over op de website

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)