IVM: Podcast Biosimulars op Maat

  • 17 november 2020
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie
Medicijnen

Voor het programma Biolosimilars op Maat (BOM) heeft het IVM reeds verschillende producten en activiteiten ontwikkeld. Sinds deze week is hier ook een podcast over biologische medicijnen aan toegevoegd. De podcast maakt deel uit van een serie van 4 podcasts die het IVM dit jaar uitbrengt onder de naam MedicijnCast.

In deze Medicijncast Biologische medicijnen gaat het IVM in gesprek met Hanneke Voorneveld, verpleegkundig specialist reumatologie in het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam en professor Arnold Vulto, voormalig ziekenhuisapotheker bij het Erasmus MC en adviseur van het IVM-project Biosimilars op Maat. In de podcast geven zijn onder andere uitleg over wat zijn biologische medicijnen zijn. Ook vertellen zij hoe ziekenhuizen de kosten daarvan beheersbaar kunnen houden door de inzet van biosimilars.

De podcast is te beluisteren via de apps en websites van:

•            Podbean

•            iTunes

•            Google podcast

•            Spotify

 

Ook staat de podcast op de website van het IVM.

De podcast is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het voorschrijven, afleveren of gebruiken van biologische medicijnen. Het programma BOM is ontwikkeld om ziekenhuizen en umc’s te ondersteunen bij lokale vraagstukken rond beleid en implementatie van biosimilars. Denk hierbij aan het creëren van meer draagvlak bij voorschrijvers, communicatie

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd