Informatiedocument begeleiden patiënten ts DMARD -JAK-remmer

  • 5 december 2018
  • Nieuwsbericht
  • Richtlijnen en protocollen
  • Reumatologie

Naar aanleiding van vragen heeft de werkgroep Kwaliteit een informatiedocument opgesteld als handvat voor het begeleiden van patiënten die gaan starten met een ts DMARD, ofwel een JAK- remmer. Op dit moment zijn er 2 ts DMARDs beschikbaar voor patiënten met reumatoïde artritis (RA). Verpleegkundigen spelen een rol bij de ondersteuning en begeleiding van deze groep reumapatiënten. Omdat de procedure rondom deze middelen divers is in verschillende ziekenhuizen is er een document ontwikkeld ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk.

Doelstelling
Met dit document wil de werkgroep verpleegkundigen ondersteunen in het geven van voorlichting, achtergrond informatie bieden en zodanig kennis te verstrekken, zodat zij de juiste ondersteuning kunnen bieden en werking en bijwerking kunnen herkennen en complicaties kunnen voorkomen. 

De werkgroep bestaat uit:

Annemarie de Vroed
Siliva van der Windt
Etienne Blaas

download document

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)