Gewrichtige gesprekken

  • 20 april 2023
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie
Gewrichtige Gesprekken

In de vorige nieuwsflits informeerden wij jullie over de reumatologische podcastserie ‘Gewrichtige gesprekken’. In elke aflevering staat één ziektebeeld centraal waarover een expert wordt geïnterviewd. Daarnaast zitten er enkele korte intermezzo’s in waarbij we de expert ook wat persoonlijker leren kennen. 

De podcast wordt gemaakt en bedacht door een enthousiast clubje reumatologen in opleiding en jonge klare reumatologen uit Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen en Arnhem (Aniek van Meerendonk, Caroline Aalbers, Charlotte Krieckaert, Guusje Juist en Nienke Lesuis).

De afleveringen gaan over jicht (Noortje van Herwaarden), zwangerschap en reuma (Radboud Dolhain), systemische sclerose (Madelon Vonk), osteoporose (Hennie Ratermann), SLE (Ronald van Vollenhoven), NVR najaarsdagen 2022, de effecten van plantaardige voeding (Wendy Walrabenstein), artrose (Margreet Kloppenburg), hypermobiliteit (Marijn Vis) en  reumatoïde artritis (Pascal de Jong).

Er is weer een nieuwe aflevering dit keer over axiale spondylartritis.

‘De nieuwe ASAS-EULAR richtlijn over de behandeling van axiale spondylartritis. Wie heeft deze al tot in detail gelezen? Wat is de plaats van JAK-remmers, hoe zit het met T2T en moeten we bDMARDs nou wel of niet afbouwen? Gelukkig hebben wij de eerste auteur van deze richtlijn mogen spreken en worden we dus bijgepraat door dé expert op dit terrein: Sofia Ramiro! En uiteraard krijgt deze aflevering een Portugees tintje: pasteis de nata of appelflappen?’

De afleveringen zijn te beluisteren via www.gewrichtigegesprekken.nl en de reguliere podcastkanalen zoals Spotify (zoeken op gewrichtige gesprekken). Wil je direct op de hoogte gebracht worden als er een nieuwe aflevering online staat? Volg dan de pagina ‘Gewrichtige Gesprekken’ via LinkedIn. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)