En de pluim is voor Jacqueline Luttikholt

  • 13 september 2023
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie
Foto Jacqueline Luttikholt

Jacqueline krijgt de pluim deze keer. Onder lastige omstandigheden houdt zij de verpleegkundige reumazorg in het zadel, veel respect voor haar! Jacqueline bedankt ons en vindt het heel bijzonder en leuk om de pluim te krijgen. Wij vroegen haar onze inmiddels bekende vragen:

Wie ben je?

Ik ben Jacqueline Luttikholt, 55 jaar, woonachtig in Hengelo. Ik heb een man, een zoon en een dochter, waarvan de dochter nog thuiswonend.

Waar werk je?

In maart 1996 ben ik aangenomen op de verpleegafdeling reumatologie van het Medisch Spectrum Twente. Dit waren echt andere tijden met veel tijd, zorg en aandacht voor de klinische patiënt. In 2008 ben ik gaan werken op de poli reumatologie als spreekuur houdend reumaverpleegkundige. Ik heb echt de ontwikkeling meegekregen van veel klinische zorg naar bijna alleen maar poliklinische zorg.

Waar heb jij je mee bezig gehouden?

Dat is door de jaren heen best veel en afwisselend. Wat er uitspringt is de coördinatie van de dagbehandeling tot medio 2018. Daarnaast heb ik mee gewerkt aan veel verschillende onderzoeken. Eén van de onderzoeken ging over heup en knie artrose, dit was een langlopend onderzoek. Nu participeer ik deels nog steeds in onderzoek en blijf ik het heel leuk vinden om hieraan mee te werken. Daarnaast al het lopende werk en de veranderingen binnen het werk en binnen het spreekuur. In 2018 en 2019 heb ik de Best Practice Unit scholing gevolgd. Dit was een initiatief van het Medisch Spectrum Twente in samenwerking met de Saxion Hogeschool. Dit ging over opzetten van onderzoek binnen de eigen afdeling. Wij hebben toen een onderzoek gedaan naar medicatie voorlichting vanuit het perspectief van de patiënt. Recent heb ik meegewerkt aan een SANTEON brede e-learning over de PROMS, heel leuk om te doen. Er komt altijd weer iets op mijn pad binnen onze vakgroep.

Waar word je blij van?

Ik word vooral blij van het contact met de patiënten. Als ik merk dat ik echt iets kan betekenen voor de patiënt en dit ook terug krijg van de patiënten. Ondersteuning geven en leren omgaan met de ziekte. Word blij van de soms korte lijnen met andere specialismen. Daarnaast word ik heel blij van zingen, heb lang geleden een studie Muziektherapie gedaan. Zingen en muziek zijn nog steeds mijn passie.

Wat zou je op de kaart willen zetten?

Ik wil de verpleegkundige zorg hoog in het vaandel houden. Het mooie zou zijn om dit met goede research te kunnen laten zien en verantwoorden.

Aan wie geef jij de pluim door?

Aan Carine Vogel. Ik vind Carine een krachtige vrouw. Zij draagt veel bij aan de scholingen, waardoor kennis en kwaliteit van onze zorg wordt vergroot.

Jacqueline, bedankt voor het interview en het leuke gesprek waarin we jou een beetje hebben leren kennen en jij laat als geen ander zien hoe afwisselend ons werk is hoe je jezelf altijd weer verder kan ontwikkelen. Goed om te horen dat ook jij een lans wilt breken voor de verpleegkundige zorg binnen de reumatologie.

Carine, gefeliciteerd met jouw pluim en we willen jou graag vragen voor een interview voor de volgende nieuwsflits.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)