E-cursus 'doen of laten' - voor verpleegkundigen

  • 7 februari 2023
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie

Dagelijks denken zorgverleners na over welke zorg past bij hun patiënten. Soms is het beter om bepaalde handelingen te laten, minder te doen of patiënten het zelf te laten doen. Als zorg geen toegevoegde waarde heeft voor de patiënt, kunnen zorgverleners deze beter laten.

In samenwerking met E-infuse is de online cursus 'Doen of laten?' ontwikkeld voor artsen. Hierin leren artsen om situaties te herkennen waarin het mogelijk beter is om bepaalde handelingen te laten en samen met de patiënt te kijken naar de betere optie. De cursisten doorlopen de inhoud in groepen. De inhoud bestaat uit goede voorbeelden, video’s van experts en ervaringsdeskundigen en achtergrondartikelen.

We gaan nu deze cursus aanpassen voor verpleegkundigen. Wij zoeken daarvoor verpleegkundigen die mee willen denken over deze cursus in een expertgroep. Met deze expertgroep gaan we nadenken over vragen als: wanneer zouden verpleegkundigen geïnteresseerd zijn in deze cursus, welke aspecten van de huidige cursus voor artsen moeten aangepast worden, welke inspirerende voorbeelden voor verpleegkundigen kennen we en hoe kunnen we de cursus aantrekkelijk maken voor verpleegkundigen?
De cursus wordt vervolgens aangepast en getest door de expertgroep.

Wie zoeken we?
We zoeken verpleegkundigen die met ons mee willen denken hoe deze cursus geschikt te maken voor verpleegkundigen.

Ben jij verpleegkundige/verpleegkundig specialist in de medische specialistische zorg die de kwaliteit van zorg wil verhogen, geïnteresseerd in passende zorg en heb je affiniteit met scholing voor verpleegkundigen?

  • Wie: verpleegkundigen/verpleegkundig specialist uit de medische specialistische zorg. Er zal plaats zijn voor 5 personen in de expertgroep
  • Specialisme/afdeling: geen voorkeur
  • Tijdsinvestering: +/- 10 uur
  • Onkostenvergoeding: er zijn vacatiegelden beschikbaar. Daarnaast kan je de uren die je besteed ook als ODA punten in je kwaliteitsregister geregistreerd worden.
  • Looptijd: januari 2022 t/m juni 2023

Aanmelden kan t/m 13 januari via w.dubbink@venvn.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)