De Pluim gaat naar ..... Astrid Twisk

  • 20 april 2023
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie
Foto Astrid Twisk

Astrid vindt het een leuke verrassing en wist meteen aan wie ze de pluim door wilde geven! Wij willen graag Astrid leren kennen door een aantal vragen aan haar te stellen.

Wie ben je?

Ik ben Astrid Twisk- Hes, 44 jaar en woonachtig in Limmen met mijn man en twee dochters. 

Waar werk je?

Ik werk in het Reade, toen ik er kwam werken heette het nog Jan van Breemen Instituut

Waar heb jij je mee bezig gehouden?

Morgen, op 17 april werk ik er precies 15 jaar. Ik ben begonnen op de bio poli en dagbehandeling. Nu werk ik op de buiten locatie in het Zaans medisch centrum op de poli, samen met vier reumatologen en ook nog steeds op de dagbehandeling. Daarnaast zit ik in de VAR en vertegenwoordig ik de verpleegkundigen van de divisie reumatologie. De afwisseling vind ik prettig en ook uitdagend.

Naast de directe patiëntenzorg zet ik mij in voor projecten, die de kwaliteit van zorg verbeteren, zoals het schrijven van de verpleegkundige visie van Reade samen met mijn collega Judith Kreuk en twee revalidatieverpleegkundigen, voorlichtingsfilmpjes maken en het deelnemen aan de werkgroep EBP (Evidence Based Practice).

Ik heb mij drie jaar in mogen zetten voor onze V&VN reumatologie. Het heeft mij veel gebracht, zoals contacten met reumaverpleegkundigen in het hele land. Ik maak regelmatig gebruik van dit netwerk, de korte lijnen helpen mij om op een snelle manier gebruik te maken van de expertise binnen ons vakgebied.

Waar word je blij van?

Op werkgebied als je samen met het team waarmee ik werk het beste uit de dag kan halen, ondanks de uitdagingen die er zijn. Elkaars krachten benutten en steunen bij situaties die lastig zijn. Individueel kan ik heel blij worden als een patiënt, met in eerste instantie weerstand, aan het einde van het consult met een positief gevoel de deur uitgaat en bij een volgend consult vertelt dat het beter gaat of dat hij/zij een weg heeft gevonden om met zijn klachten om te gaan, wat bij hem of haar past.

Positieve gezondheid spreekt mij ook aan, vooral kijken naar de zingeving en waar de mogelijkheden liggen in plaats van de focus op ziekte.

Zelf word ik blij van lente, duinen en chocolade, vandaag heerlijk gefietst van Noordwijk naar Limmen.

Wat zou je op de kaart willen zetten?

Dat vind ik nog best lastig! Ik denk vooral wat ik nu nog mis, is echt het verpleegkundig proces op de poli en EBP op verpleegkundig gebied in de reumatologie. Er zijn zoveel interessante vraagstukken. Daarnaast moeten we steeds meer mensen helpen met steeds minder mensen! Handig gebruik maken van Blended Care Ehealth, waar kan en face to face waar het moet.

Landelijk de krachten en inzichten bundelen zou supermooi zijn!

Aan wie geef jij de pluim door?

Aan Carla Uijterlinde voor haar enthousiaste en positieve inbreng en hart voor de reumatologie. Een goed ambassadeur voor ons vak!

Astrid, bedankt voor het interview en jouw enthousiaste kijk op de ontwikkelingen binnen ons vak. Je hebt ons weer aan het denken gezet, hoe we onze verpleegkundige zorg nog meer kunnen verbeteren.

Carla gefeliciteerd met jouw pluim en we willen jou graag vragen voor een interview voor de volgende nieuwsflits.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)