Anna Reynvaan lezing - prijzen

  • 14 februari 2020
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie

Beste Collega,

Natuurlijk maak jij het verschil al! Je bent niet voor niks elke dag serieus met je werk en met je ontwikkeling bezig. Daarom nodigen wij je heel graag uit voor de 22ste Anna Reynvaanlezing op 14 mei 2020. Deze keer staat verpleegkundig leiderschap centraal. En dat bedoelen we veel breder dan leiding geven. Het gaat over jouw invloed op de kwaliteit van het vak. Op welke manier neem je verantwoordelijkheid? En hoe maak jij nóg meer het verschil? De spreekster van 2020, Professor of Nursing Greta Cummings, licht met de volgende quote alvast een tipje van de sluier op over haar aanstaande lezing: “Verpleegkundig leiderschap is in staat zijn om het heden te zien voor wat het werkelijk is, de toekomst te zien voor wat deze zou kunnen zijn en dan actie te ondernemen om de kloof te dichten”

Prof.Dr. Greta Cummings is gepassioneerd over verpleegkundig leiderschap dat individuen, teams en organisaties in staat stelt gedeelde doelen te bereiken. Hoe kan verpleegkundig leiderschap de uitkomsten op het terrein van zorg, veiligheid en tevredenheid van patiënten verhogen? In het CLEAR Outcomes (Connecting Leadership, Education & Research) onderzoeksprogramma richt zij zich op het opbouwen en verspreiden van bewijsmateriaal over verpleegkundig leiderschap in de gezondheidszorg. De lezing wordt georganiseerd door Amsterdam UMC, de Hogeschool van Amsterdam, InHolland, V&VN en het verpleegkundig tijdschrift TvZ.

Wij nodigen je van harte uit om de Anna Reynvaanlezing op donderdag 14 mei bij te wonen. Je kunt je aanmelden via deze registratielink of via de onderstaande button.

Over een paar weken ontvang je een officiële uitnodiging. Dan zullen we je uitvoeriger informeren over het programma. Het bijwonen van de Anna Reynvaanlezing is gratis.

Tijdens het programma worden de jaarlijkse Anna Reynvaan Prijzen uitgereikt: de Praktijkprijs, de Wetenschapsprijs en de Studentenprijs. Meer informatie hierover vind je op: www.amc.nl/annareynvaan en www.vumc.nl/annareynvaan en in de bijlage.

De Anna Reynvaanlezing wordt ondersteund door de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, V&VN, die de Anna Reynvaan Praktijkprijs en de Anna Reynvaan Studentenprijs sponsort.

Wij hopen je op donderdag 14 mei in Internationaal Theater Amsterdam te mogen begroeten.

Heel graag tot dan! Met vriendelijke groet, namens de organisatie van de Anna Reynvaanlezing,


Karen Kruijthof, lid Raad van Bestuur Amsterdam UMC

hier vind je alle informatie over de prijzen

registratielink

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)