Banner Onderzoek Aangepast
werkgroep onderzoek

De werkgroep, sinds 2011 actief, bestaat uit gespecialiseerde reumaverpleegkundigen,  patiënt onderzoekspartners en verpleegkundig specialisten.

Wie

De leden zijn Antoinet Verborg, Judy Ammerlaan, Marian Kleine Schaars, Bertha Maat, Monique Lieon, Marleen Bolech, Margot Walter, Liesbeth-Beaart-van de Voorde, Hanneke Voorneveld-Nieuwenhuis, Louise Meier, Yvonne van Eijk-Hustings.

Waarom

Er zijn twee belangrijke redenen om meer aandacht te besteden aan onderzoek:

  • Het inzicht dat we toe moeten naar evidence based practice “Het nemen van een beslissing op basis van het best beschikbare bewijs in combinatie met persoonlijke kennis en ervaring van de behandelaar afgestemd op de behoeften en voorkeuren van de patiënt”.
  • De noodzaak om zichtbaar te maken wat wij als reumaverpleegkundigen bijdragen aan de reumazorg en in hoeverre we tegemoet komen aan de behoeften van onze patiënten.  
     

Download hier het document Reumaverpleegkundigen in actie, onderzoek naar de rol en positionering van gespecialiseerde verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten in de reumatologie in Nederland

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!