Opleiding Reumaverpleegkundige

V&VN Reumatologie opleiding

Banner Opleiding Aangepast
opleiding
Academie Antonius

Een leven lang leren

De opleiding tot reumaverpleegkundigen wordt door de Antonius Academie aangeboden. Deze opleiding is afgestemd op het landelijk beschreven expertisegebied ((V&VN 2013).
Op de website van de Antonius Academie leest u uitgebreide informatie over deze opleiding.

De opleiding tot Verpleegkundig Specialist de MANP wordt door verschillende hogescholen aangeboden.

Binnen de reumatologie wordt men opgeleid tot VS intensieve zorg bij somatische aandoeningen.

Scholingen Reumatologie
De doelstelling van V&VN Reumatologie is het uitwisselen van kennis en praktische ervaring, evenals het brengen van verdieping in zowel de inhoud als de processen in de verpleegkundige reumazorg. Dit wordt onder andere vertaald in het cyclisch scholingsprogramma: 1 congresdag en 1 minisymposium per jaar. In de agenda op de homepagina vind je een overzicht van de meest recente scholingen.

De congresdagen worden centraal in het land gehouden.
Deelname is mogelijk voor leden en niet leden. Leden van V&VN Reumatologie ontvangen een korting op de toegang.
Voor de scholing wordt de vakinhoudelijke inbreng van deskundigen uit het werkveld gebruikt. De scholing bevat de volgende kernelementen: overdracht van kennis toegespitst op de actuele ontwikkelingen; ontwikkelingen en competenties en training van vaardigheden.

Er is bewust gekozen voor een cyclische vorm om de actuele kennis en vaardigheden, gekoppeld aan de meest actuele ontwikkeling te kunnen presenteren. De inhoud van de scholing is gevarieerd, van kennisoverdracht naar training on the job. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: verpleegkundige diagnoses binnen de verpleegkundige reumazorg; belevingsgerichte zorg; sociale kennis; begeleiding van de chronisch zieke reumapatient; arbeidsrecht; communicatie; projectmatig werken en verpleegkundig onderzoek. Jaarlijks staat het onderwerp immunologie op het programma omdat de ontwikkelingen op dit gebied snel gaan en van groot belang zijn voor de verpleegkundige en verzorgende praktijkvoering.

De congresdagen/scholing wordt door meerdere sponsoren ondersteund. Hierdoor kunnen de kosten voor de leden laag worden gehouden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!