NVR Najaarsdagen 26-27 september 2024

  • 26 september 2024
  • Congres/Symposium
  • Reumatologie

Op donderdag 26 en vrijdag 27 september 2024 vinden de Najaarsdagen plaats van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. Locatie: Papendal.

Indienen abstracts en CAT NVR Najaarsdagen 2024
Samenvattingen van onderzoek voor presentatie kunt u indienen tot uiterlijk 1 mei 2024 12.00 uur via de abstractmodule.

Met succes wordt tijdens de Najaarsdagen ook altijd een Critical Appraised Topic (CAT) sessie georganiseerd. Hierbij worden klinische problemen uit de dagelijkse praktijk kritisch, en waar mogelijk evidence based, tegen het licht gehouden om concrete adviezen te geven voor de dagelijkse zorg. Wij hopen dat alle klinieken ten minste één CAT willen indienen! Dit kan middels bijgaand aanmeldingsformulier, tot uiterlijk 1 mei 2024 12.00 uur via info@nvr.nl, met in het onderwerp: CAT Najaarsdagen 2024

Nieuw! NVR Innovatieprijs 2024
De NVR Innovatie prijs is een nieuwe onderscheiding voor mensen die binnen het veld van de reumatologie op innovatieve wijze een belangrijke verbetering hebben bereikt voor de klinische en/of paramedische zorg voor patiënten met een reumatische aandoening. Deze innovatieve verbetering is bewerkstelligd op nationaal of lokaal niveau, waarbij voor lokaal geïmplementeerde innovaties de potentie duidelijk moet zijn om ook op nationaal niveau geïmplementeerd te kunnen worden (voorbeeld of ‘best-practice’ functie). In 2024 wordt deze prijs wordt het eerst uitgereikt en zal daarna één keer per twee jaar uitgereikt worden. De prijs is een erkenning voor het verrichte werk en richt zich op innovatie in de zorg. Kandidaten voor de NVR Innovatie prijs zijn in eerste instantie klinisch werkzame reumatologen of specialisten in aanverwante vakken, reumaverpleegkundigen of verpleegkundig specialisten. Kandidaten kunnen ook werkzaam zijn in de paramedische zorg (b.v. fysiotherapeuten, ergotherapeuten) of werken bij een patiëntorganisatie of in een innovatieve start-up. Kandidaten voor de NVR Innovatieprijs kunnen aangemeld worden via info@nvr.nl tot uiterlijk vrijdag 10 mei 2024. Kijk hier voor de aanvullende uitleg en de voorwaarden.

Voorzitters Najaarsdagen 2024 gezocht!
Ben jij AIOS, jonge klare, PhD-student of Health Professional/onderzoeker (aan het begin van je wetenschappelijke carrière)? En vind je het leuk om voorzitter op de Najaarsdagen te zijn? We zoeken NVR/NHPR leden die het leuk vinden op Papendal tijdens het fysieke NVR-congres sessies voor te zitten. Je krijgt een 2-daagse training op 4 en 18 september 2024 van een ervaren voorzitter en trainer, die jou een aantal basisvaardigheden van het vak leert, jou traint en coacht specifiek op het programma van de Najaarsdagen. Uiteindelijk zul je enkele sessies van het congres voorzitten. Tijdens de congressessies word je eventueel begeleid door een sidekick, een ervaren reumatoloog of Health Professional. Vind jij het leuk om de basisvaardigheden van voorzitter, interviewen, presenteren en podium-presence te leren en kun je tijd vrijmaken voor de trainingsdagen, voorbereiding en congresdagen? Geef je dan voor 18 mei op door een korte motivatie in te sturen naar info@nvr.nl waarin jij aangeeft waarom jij graag dagvoorzitter wilt zijn.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)