Workshop V&VN Research Professionals

  • 19 oktober 2022
  • Nieuwsbericht
  • Research Professionals
RP Workshop

Op 27 september jl. trotseerden bijna 40 collega’s wind en regen om bij de V&VN in Utrecht de workshop 'Real World Research: Leren van iedere patiënt' te volgen.

Wat was het fijn om weer live bij elkaar te zijn. Het was misschien toch nog even wennen om niet Cecilia Huisman daar te zien staan, maar Annemarie Geel die het voorzittersstokje begin dit jaar van haar overnam.

Er was een korte update vanuit het bestuur. Uit de enquête die afgelopen voorjaar is uitgestuurd zijn twee werkgroepen voortgekomen. De werkgroep Zichtbaarheid en de werkgroep Functieprofiel. In deze nieuwsbrief komen we daar nog even weer op terug. Mocht je nog willen deelnemen, wees van harte welkom!

Dorothee Ellenbroek gaf een presentatie over het kwaliteitsregister. Het is duidelijk dat de research professional vaak wordt vergeten bij aanvragen van workshops en congressen. Dorothee liet alle stappen zien die doorlopen moeten worden om een aanvraag van een scholing of workshop te doen. Vooral het aanzetten van de juiste vinkjes is belangrijk om voor de research professionals punten aan te vragen. De presentatie zal gedeeld worden op de website van onze vereniging.

Daarna gaf Geraldine Vink een presentatie over het prospectief landelijk CRC cohort. Ze gaf onder andere uitleg over het TwiCs design en over personalized medicine. Er kwamen veel vragen uit de zaal. Na een korte pauze gingen de deelnemers in drie groepen uiteen om te discussiëren over stellingen. Door middel van rode en groene kaarten werd de discussie op gang gebracht. De volgende stellingen zijn besproken: Wie vraagt informed consent en wanneer? Hoe doen we dat na een slecht nieuws gesprek? Hoe leg je een patiënt een cohortstudie uit en hoe houd je een langdurige cohortstudie leuk voor jezelf? Hoe houd je de uitdaging en hoe houd je de patiënt gemotiveerd in dit soort studies? Hoe vaak wil je geïnformeerd worden over de lopende studies en op welke manier en met welke frequentie?

Als afsluiting werd er plenair teruggekoppeld wat er in de drie groepen besproken was. In alle groepen zijn goede gesprekken gevoerd en er kwam veel respons.

Heel veel dank aan het PLCRC, Geraldine Vink, Evelyne Beerlink en Frederieke van der Baan voor het verzorgen van deze workshop.

Aan deelname aan deze workshop worden 3 accreditatiepunten toegekend.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)