Verhalen uit het veld

  • 19 mei 2022
  • Nieuwsbericht
  • Research Professionals
V&VN RP Astrid

Ik ben Astrid Ritman en sinds 2001 werkzaam binnen Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn. Ik ben gestart als HBO-verpleegkundige op de afdeling verloskunde. Na diverse functies binnen de Zorgeenheid Gynaecologie & Verloskunde en ook Gelrebreed te hebben bekleed, ben ik sinds 2016 werkzaam als Researchverpleegkundige Voortplantingsgeneeskunde, Gynaecologie, Verloskunde en Kindergeneeskunde.

En daarnaast vervul ik nog een aantal andere functies binnen de Zorgeenheid Gynaecologie & Verloskunde.

In april 2021 ben ik toegetreden tot het bestuur van V&VN Research Professionals als algemeen bestuurslid. Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij onze beroepsvereniging. En kritisch mee te denken met projecten die voor onze beroepsvereniging van belang zijn.

Sinds november 2022 ben ik gediplomeerd Researchverpleegkundige op NLQF6 niveau.

Als gedreven professional vind ik het belangrijk bij te dragen aan de ontwikkeling van mijn vakgebied. Als researchverpleegkundige houd ik mij bezig met de uitvoering van klinisch-wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelingsmogelijkheden of nieuwe medicijnen. En ben ik de spin in het web bij het ondersteunen in alle fases van klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Ik ben verantwoordelijk voor het creëren van draagvlak voor studies binnen mijn vakgebieden, projectplanning/coördineren, het voorlichten van professionals en cliënten, het counselen en includeren van deelnemers, de follow-up, de verwerking van studiegegevens, bewaken van studieprocessen en de privacy.

Naast deze verantwoordelijkheden en taken ben ik ook één van de organisatoren van het jaarlijks paramedisch wetenschapssymposium van Gelre Ziekenhuizen. En mag ik meedenken met de researchmedewerkerspoule van de NVOG.

Ik vind al mijn drijfveren terug in mijn functie. En dat maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. ‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)