NLQF 6 Researchverpleegkundige / clinical research coördinator is een feit!

  • 22 oktober 2021
  • Nieuwsbericht
  • Research Professionals
Wordcloudnlfq6 3

Wij zijn zeer verheugd om te kunnen melden dat de inschaling voor de opleiding Researchverpleegkundige /clinical research coördinator op NLQF-niveau 6 is toegekend op 19 oktober 2021 voor Breederode Hogeschool.

Wat betekent dit?

  1. Allereerst een erkenning van het niveau van de RVK-opleiding van Breederode Hogeschool en daarmee ook alle kennis en vaardigheden die je moet beheersen om aantoonbaar gekwalificeerd  researchverpleegkundige/clinical research coordinator te zijn.
  2. Door de kwalificatie op NLQF 6 niveau kunnen werkgevers de juiste personen aannemen voor deze functie, dan wel gepaste scholing aanbieden.
  3. NLFQ-niveau 6 is vergelijkbaar met het bachelor niveau. Voor het bepalen van een NLQF-niveau worden kennis, leer- en ontwikkelvaardigheden en communicatievaardigheden meegenomen. Voor het NLQF 6 niveau wordt een grote mate van zelfstandigheid vereist en ben je in staat verantwoordelijkheden te dragen.
  4. De opleiding wordt opgenomen in het NLQF-register om geïnteresseerden te laten zien wat de inhoud en omvang van de ingeschaalde kwalificatie is. Tevens wordt de kwalificatie opgenomen in de NLQF-database. Hierdoor wordt het voor werkgevers transparant waar een werknemer in deze functie aan voldoet.
  5. Voor iedereen die het diploma voor oktober 2021 heeft behaald bestaat de mogelijkheid om een bijscholing te volgen, om alsnog de NLQF 6 kwalificatie te behalen. Nadere informatie over de inhoud van de bijscholing en wanneer deze zal plaatsvinden volgt spoedig. Heb je belangstelling om de bijscholing te volgen? Geef je dan op door een email te sturen naar; Cecilia Huisman o.v.v. je naam en telefoonnummer of hou de Breederode website in de gaten.

Deze inschaling brengt ons ook weer een stapje dichter bij de erkenning van de positie en het niveau van de research professional. Een positie die geworteld moet zijn op elke plek waar proefpersonen uitgenodigd worden voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek en waar data integriteit een vereiste is.
Na het volgen van de RVK opleiding is de research professional volledig zelfstandig inzetbaar.

Meer informatie over NLQF-kwalificatie?
Breederode Nlfq6

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)