Enquête over uitvoering zorgevaluatie onderzoek

  • 26 september 2021
  • Research Professionals

Heb jij ervaring met meewerken aan een zorgevaluatie onderzoek?

Enquetezorgevaluatieonderzoek

Wij willen je graag een paar vragen stellen. Wil je ons helpen? We gebruiken jouw antwoorden om te bouwen aan een infrastructuur voor de uitvoering van een dergelijk onderzoek. Research medewerkers zijn daarin namelijk van belang. Dus we horen graag wat jouw ervaringen zijn met zorgevaluatie onderzoek.

Wat is een zorgevaluatie onderzoek precies? Check dit korte filmpje

Het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG) is een gezamenlijk initiatief van alle betrokken partijen in de medisch specialistische zorg. Hierin zijn patiënten, zorgverleners, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheid vertegenwoordigd. We willen dat iedereen in Nederland de bewezen beste zorg krijgt. Dat betekent dat we moeten weten welke zorg, voor welke patiënt op welk moment het meest gepast is. In veel gevallen weten we niet welke zorg het beste is, omdat het nog onvoldoende onderzocht is. Dat wil niet zeggen dat deze zorg niet goed is, alleen dat er gedegen onderzoek nodig is om de meerwaarde aan te tonen.

Om dat uit te zoeken is evaluatieonderzoek nodig naar de meerwaarde van bestaande zorg. We noemen dat zorgevaluatie. Zorgevaluatie wordt steeds vaker uitgevoerd, want alle partijen in de medisch specialistische zorg zijn overtuigd van het nut en de noodzaak hiervan. Als door middel van zorgevaluatie is vastgesteld welke zorg voor welke patiënt op welk moment het meest gepast is, dan moet dat zo snel mogelijk in de praktijk geïmplementeerd worden.

Klik voor link naar enquête

 

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)