Bestuurslid Linda Garms stelt zich voor

  • 26 juli 2022
  • Nieuwsbericht
  • Research Professionals
V&VN RP Linda Garms

Hallo allemaal,

Mijn naam is Linda Garms en ben sinds dit jaar aangetreden als secretaris van onze vereniging.

Ooit ben ik begonnen als laborante nadat ik het HLO in Amsterdam gedaan had. Werken in een ziekenhuis leek mij op de een of andere manier altijd wel interessant en ik was dan ook heel blij dat mijn eerste baan in het AMC was. Nadat ik verhuisde naar Wageningen kon ik hetzelfde werk in Nijmegen doen. Na een paar jaar sloeg de verveling eerlijk gezegd wat toe, omdat het veel routine matig werk was. Ik ben toen intern gaan kijken wat mijn mogelijkheden waren en er kwam toen net een plek vrij voor een leerling longfunctieanalist. Voor mij een uitgelezen kans om me om te scholen en werk te doen waarbij ik in contact kwam met patiënten. Dat werk heb ik met veel plezier gedaan. Als longfunctieanalist moest ik wel eens metingen verrichten bij patiënten voor wetenschappelijk onderzoek. Langzamerhand werd dat steeds meer en werd het takenpakket ook breder. Een collega van mij had dit werk al in haar takenpakket zitten en heeft mij ingewerkt. Toen het echt serieus werd, heb ik de opleiding in Rotterdam gedaan. Dat was voor mij heel prettig, omdat het voor mij toch allemaal vrij nieuw was en ‘learning on the job’.  Het coördineren van studies en de praktische uitvoer daarvan boden voor mij de nodige uitdaging en afwisseling als longfunctieanalist. Het werd echter zo groot dat ik op een gegeven moment besloten heb er helemaal voor te gaan en niet meer als longfunctieanalist te werken.

In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar de afdeling heelkunde. Daar zit ik helemaal op mijn plek. Ik heb GE-oncologische studies onder mijn hoede en de variatie is groot. Zo mocht ik onlangs voor een studie voor het eerst echt op de operatiekamer komen en daar met mijn stopwatch en pen en papier het CRF invullen!

Zoals jullie op de foto kunnen zien ziet mijn bureau er regelmatig uit zoals die van een researchprofessional. Het geeft mij altijd weer voldoening als aan het eind van de dag alles weggewerkt en opgeruimd is. Door me nu actief in te zetten voor de vereniging hoop ik samen met jullie anderen enthousiast te maken over ons werk.

                           

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)