Deskundigheid

Deze pagina gaat over de deskundigheid van Research Professionals 

Researchopleidingen bij Breederode Hogeschool (advertentie)

 

Researchverpleegkundige / Clinical Research Coördinator (post-hbo)

Na de opleiding ben je als Researchverpleegkundige/Clinical Research Coördinator expert op het gebied van het opzetten en ondersteunen van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Door gebruik te maken van actuele praktijkgerichte opdrachten sluit de opleiding naadloos aan op de klinische researchpraktijk. In samenwerking met researchprofessionals en gastdocenten uit het werkveld belichten we de verschillende aspecten van het vakgebied, waardoor je uitstekend opgeleid wordt om in de praktijk proefpersonen, arts-onderzoekers, verpleegkundigen en anderen in alle fases van klinisch wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen en te adviseren. Je ontwikkelt toepasbare kennis van wet- en regelgeving omtrent patiëntveiligheid en kwaliteit van onderzoek.

Meer informatie over deze opleiding vind je hier.

 

Researchmedewerker (post-mbo)

Als researchmedewerker ben je volwaardig inzetbaar bij de uitvoering van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Door gebruik te maken van actuele praktijkgerichte opdrachten sluit de opleiding naadloos aan op de praktijk. Inspirerende gastcolleges en samenwerking met professionals uit de praktijk belichten de verschillende aspecten van het vakgebied. Door de samenstelling van de groep is er veel ruimte voor interactief leren. De opleiding brengt je in een actief leerproces waarbij je mede zelf verantwoordelijk bent voor het creëren van leermomenten in de praktijk.

Meer informatie over deze opleiding vind je hier.

 

Monitortraining voor wetenschappelijk onderzoek

Wil je als professional ook kwalitatief wetenschappelijk onderzoek kunnen monitoren? Met deze tweedaagse training monitoring word je hiervoor uitstekend opgeleid! Naast een korte update ten aanzien van de geldende wetgeving komen tijdens deze training de basisbeginselen van het monitoren uitgebreid aan bod. Met behulp van casuïstiek worden de verschillende monitorbezoeken besproken. Na deze training ben je conform de geldende vereisten in staat een juiste monitoring uit te voeren bij wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie over deze training vind je hier.

 

Masterclass Proefpersoneninformatie: tips & tricks rondom informeren

Binnen deze masterclass leer je als researchprofessional een bijdrage te leveren aan het informeren van een proefpersoon, zodat dit leidt tot geïnformeerde toestemming en vrijwillige deelname. Tijdens deze masterclass behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Eisen gesteld door wetgeving aan mondelinge en schriftelijke informatie
  • Nieuwe model PIF van de CCMO, AVG proof?
  • Mondelinge informatie: gesprekstechnieken ondersteunend aan het informed consent gesprek
  • Workshop schrijven: Iedereen begrijpt mijn PIF!

Meer informatie over deze masterclass vind je hier.

Breederode Hogeschool

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!