V&VN Recovery is een vereniging voor verpleegkundigen met belangstelling voor de postoperatieve zorg. Via deze website kun je het laatste nieuws, standpunten en informatie over de opleiding tot recovery verpleegkundige lezen.

Ontstaan

V&VN Recovery is ontstaan uit de BRV (Beroepsvereniging Recovery Verpleegkundigen). Na 26 jaar als zelfstandige beroepsvereniging te hebben bestaan, is in 2023 de beslissing genomen een afdeling van V&VN te worden. Het werd steeds moeilijker om zichtbaar te zijn als vereniging en ook de ledenadministratie vergden steeds meer tijd. Met de overgang naar V&VN hopen we de beroepsvereniging meer toekomstbestendig te maken. Per 1 januari 2024 zijn we de 45e afdeling onder de paraplu van V&VN geworden.

Vakbond NU’91

De V&VN Recovery is aangesloten bij NU’91 en heeft zo inspraak bij de CAO-onderhandelingen en kan tevens gebruik maken van vakbondsfaciliteiten, zoals de verlofregeling. Voor V&VN Recovery-leden bestaat er een speciaal Combi-lidmaatschap. Als lid betaal je voor het lidmaatschap van de NU’91 slechts € 7,06 per maand in plaats van € 13,74. Ga voor meer informatie en aanmelding naar de website van NU’91.