Valpreventieweek: 28 september - 4 oktober 2020

  • 28 september 2020
  • Nieuwsbericht
  • Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners
Veiligheidnl Valpreventie Hoofdvisual 1240X300px

Van 28 september t/m 4 oktober organiseert VeiligheidNL weer de jaarlijkse valpreventieweek.
In deze week besteedt VeiligheidNL samen met landelijke partners (waaronder KBO/PCOB, BuurtzorgNL en KNMP) en lokale (zorg)professionals door het hele land aandacht aan bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie. 
Dit jaar roepen we professionals op om in de valpreventieweek zoveel mogelijk ouderen te signaleren op valrisico. Het signaleren van ouderen met een verhoogd valrisico is namelijk de eerste belangrijke stap voor een effectief valpreventieprogramma en dit is nog niet overal ingebed. Professionals die dagelijks met ouderen werken kunnen hierin een belangrijke rol vervullen. Daarbij draagt een valrisicoschatting bij aan de bewustwording van ouderen en de motivatie om preventieve maatregelen te nemen. Wij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk professionals meedoen aan de valpreventieweek.

Om er voor te zorgen dat professionals die in aanraking komen met de doelgroep voldoende kennis en expertise hebben om een signalerende rol te pakken hebben we een e-learning ontwikkeld. Voor deze e-learning hebben we accreditatiepunten aangevraagd voor een hele brede doelgroep. Tot en met de valpreventieweek is de e-learning gratis. Wij hopen dan ook veel professionals te bereiken!

Kijk voor meer info op: https://www.veiligheid.nl/valpreventie/trainingen/e-learning-verhoogd-valrisico-bij-signaleren-en-inschatten De e-learning is ook zeer geschikt voor teams of regionale samenwerkingsverbanden die meer kennis willen over valgevaar en valpreventie gezamenlijk willen oppakken.

Op www.valpreventieweek.nl vind je meer informatie en daar is ook een toolkit beschikbaar met posters, banners, een kaartje met de valrisicotest, narrowcasts etc.
Er is een Facebook event aangemaakt, we nodigen professionals uit deze te volgen en verhalen met ons te delen. Zo kunnen we elkaar inspireren en helpen om het aantal valongevallen bij ouderen te verminderen!

website valpreventieweek

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)