V&VN Praktijkverpleegkundige & Praktijkondersteuner uit ernstige zorg om inkoopbeleid POH van Zilveren Kruis

  • 30 juli 2021
  • Nieuwsbericht
  • Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners

Als (vertegenwoordigers van) praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen huisartsenzorg, hebben de NVvPO en de V&VN PVK/POH middels een brief aan LHV en InEen laten weten zich ernstig zorgen te maken over het veranderende inkoopbeleid waar het de POH en de ketenvergoeding betreft.

Beide beroepsverenigingen krijgen signalen vanuit de achterban dat huisartsen aangeven dat, als deze wijzigingen optreden, zij de keuze zullen moeten maken om het aantal uren inzet van de POH terug te brengen. Als gevolg hiervan is de verwachting dat een POH in minder tijd méér patiëntenzorg zal moeten bieden. Dit brengt risico voor de zorg met zich mee.

Met grote spoed willen beide beroepsverenigingen overleg met LHV en InEen om samen tot een meer compleet beeld te komen van deze alarmerende signalen. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)