Samen beslissen met kwetsbare ouderen in de huisartsenpraktijk “De patiënt staat centraal, natuurlijk steunen we dat.”

  • 27 juli 2023
  • Nieuwsbericht
  • Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners

Wanneer ouderen met meerdere aandoeningen en problemen tegelijk zorg ontvangen, is het van belang samen met deze ouderen te beslissen over de geleverde zorg.

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat (kwetsbare) ouderen zich door samen beslissen zekerder voelen over de keuzes die zij maken, gemotiveerder zijn om ondersteuning, zorg en behandeling vol te houden en minder vaak kiezen voor oplossingen die niet bijdragen aan hun kwaliteit van leven.

Project STERK

Huisartsenpraktijken van drie regionale samenwerkingsverbanden en de met hen samenwerkende ziekenhuizen werken samen in het project STERK: Samen Beslissen met TOPICS-SF in Eerstelijns Regio’s en Ketens.

De PROM TOPICS-SF kan het samen beslissen ondersteunen. De TOPICS-SF is een vragenlijst die inzicht geeft in verschillende levensdomeinen en de gezondheidssituatie van ouderen. Aan deze PROM zijn samen-beslisvragen toegevoegd. Samen vormen ze één geheel: de Samen Beslis Hulp.

Bestuurslid Yvette van den Bosch vertelt in een interview waarom ze samen beslissen met de Samen Beslis Hulp een goed idee vindt. 

Lees hier het interview. 

Inspiratiesessie 14 september 2023

Geïnteresseerd om ook zelf aan de slag te gaan met het thema samen beslissen met de Samen Beslis Hulp in jouw huisartsenpraktijk?

Op 14 september 2023 tussen 16.00 en 18.00 delen de deelnemende huisartspraktijken online hun ervaringen.

Meld je hier aan om de sessie te kunnen bijwonen.

Updates blijven volgen?
Interesse om dit te blijven volgen? Hou onze website en sociale media in de gaten voor toekomstige updates!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)