LESA Organisatie van zorg bij chronische medicatie

  • 15 juni 2020
  • Nieuwsbericht
  • Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners
Medicijnen

De LESA ‘Organisatie van zorg bij chronische medicatie’ biedt handreikingen voor het maken van praktische afspraken tussen apotheker, huisarts en wijkverpleging over de zorg voor de chronische medicatie van de thuiswonende patiënt, waarbij de wijkverpleging een rol speelt in de medicatievoorziening.
De LESA biedt handvatten om knelpunten in kaart te brengen, bijvoorbeeld bij medicatieoverdracht, patiëntvoorlichting en het herhalen van chronische medicatie (al dan niet in een medicijnrol).

De LESA is vormgegeven als een interactieve PDF, met doorlinks naar relevante richtlijnen of verdiepende achtergrondinformatie. Ook biedt de LESA praktische checklists die apothekers in hun praktijk of FTO kunnen gebruiken om onderlinge afspraken vast te leggen en op te volgen.

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik heeft aan de hand van deze LESA de FTO-module Herhaalreceptuur en de FTO-module Medicijnrol herzien.

lees meer

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)