Geslaagd en inspirerend Jaarcongres POH in de Praktijk!

  • 8 november 2022
  • Nieuwsbericht
  • Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners

Vrijdag 4 november jl. vond het Jaarcongres POH in de Praktijk plaats in Veenendaal. Een congres georganiseerd door Bohn Stafleu van Loghum 

die samen met andere partners NHG, TVvPO en V&VN afdeling PVK-POH het vakblad TvPO uitbrengt.

Door corona is er lange tijd geen congres meer geweest. Hoogste tijd voor een congres waar we elkaar als POH en PVK weer mochten ontmoeten in een inspirerende en leerzame omgeving.

De verschillende onderwerpen waren divers en inspirerend. Zo was er het optreden van Barbara Oppelaar over dementiezorg, de herkenning van het probleem bleek velen aan te spreken. We waren er allemaal even stil van. In de praktijk hebben we vaak te maken met (beginnende) dementie en de omgeving (kinderen) die hier niet goed mee om weten te gaan. Barbara nam ons mee in deze dilemma’s.

CVRM, Schilklieraandoeningen, Burn-out klachten, Astma/COPD en persoons gerichte diabetes zorg waren de andere sessies. Deze bijeenkomsten waren allen volgeboekt. 

Tijdens het onderwerp verslavingszorg nam Thomas Knuijver ons mee in het stellen van grenzen. Waar en hoe stellen wij onze grenzen, en hoe doen we dit samen ten opzichte van een patiënt / verslaafde die claimend is? Dit om o.a. te voorkomen dat we onszelf voorbij lopen. Dat gebeurt sneller dan je zelf denkt.

De Leefstijladviezen in 5 minuten van Karel Bos, zijn makkelijk uitvoerbaar en waren bovenal erg praktisch. De gids Brochure koolhydraatbeperkt eten, een uitleg in eenvoudige plaatjes, maakt meteen duidelijk wat gezond en ongezond is.

Naast deelname aan de verschillende thematische sessies was er ook een zaal ingericht voor de sponsoren, NVvPO en V&VN afdeling PVK-POH. Producten, uitleg over nieuwe ontwikkelingen en positieve spreuken waren uitgestald in een modern en vrolijk ingerichte zaal.

We hebben enkele mooie gesprekken gevoerd met onze leden. Het werk dat we als bestuur doen wordt erg gewaardeerd. Echter tegenwoordig komt er veel informatie voorbij en maakt men keuzes waarop te reageren en dat is niet altijd op berichten van onze afdeling. Op de vraag wat men van ons verwacht zit dit veelal in het voortzetten van hun vertegenwoordiging in de positie en profilering van dit mooie beroep. Aanbod van e-learnings en studies zijn er voldoende, maar aanwezig zijn op een congres is erg leuk om mensen te ontmoeten in een inspirerende omgeving!

Wij kijken terug op een vruchtbaar en inspirerend congres!

Warme, energieke groeten,

Trudy, Marleen en Esther

ZOR 0668 Headers POH 660X440

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!