Webinar over 'Samen beslissen in de wijk'

  • 21 november 2022
  • Bijeenkomst
  • Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners

Jij zorgt voor de mensen in de wijk. En als zorgzaam type wil je die zorg zo goed mogelijk verlenen. Altijd.

Maar wanneer doe je dat? Wat zijn de behoeftes, wat willen mensen (nog) met hun leven, wat zijn hun ambities en dromen? En welke zorg en ondersteuning is daarbij nodig? Om dat te ontdekken, is het waardevol om het gesprek aan te gaan met de cliënt en eventueel met de omgeving.

Om je daarbij te helpen, maken we je wegwijs met de vragenlijst Mijnkwaliteitvanleven.nl, die ontwikkeld is door Patiënten-federatie Nederland. De onderwerpen van de vragenlijst gaan over het dagelijks leven, de gezondheid, de omgeving en de zorg. Zo beslissen jullie samen welke zorg passend is en hoe de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk kan zijn. Deze vragenlijst is een goede voorbereiding op het ‘Samen Beslissen-gesprek’ over passende zorg en ondersteuning.


We gaan tijdens dit webinar in op hoe jij dit kunt toepassen binnen de bestaande werkprocessen. De uitkomsten maken zichtbaar wat de zorg bijdraagt aan de kwaliteit van leven van cliënten.

Meer informatie over het webinar en de mogelijkheid om in te schrijven vind je hier.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!