Save the Date! NVA Pijndag 15 september a.s.

  • 4 juni 2023
  • Nieuwsbericht
  • Pijnverpleegkundigen

Pijngeneeskunde: netwerken over de lijnen heen

Bijna dagelijks horen we de verhalen van mensen over hoe pijn hun leven ontregeld. Soms zelfs ontmoedigd door de zoektocht naar verlichting. Pijn heeft meestal meerdere oorzaken, zoals op fysiek, psychisch en sociaal gebied. En die hebben allemaal een andere aanpak met specifieke medische kennis van verschillende zorgverleners. Bij de behandeling van de pijn draagt daarom elke zorgverlener bij vanuit zijn eigen expertise en vormen we een samenwerkend pijnteam rondom de patiënt.

Tijdens de Pijndag 2023 wil de NVA de zorgverleners rondom de patiënt met pijn meenemen in de breedte van het vak. We praten de deelnemers bij over de nieuwste inzichten op het gebied van de chronische pijn, kinderpijn, postoperatieve pijn en palliatieve zorg.

Daarnaast delen we ook relevante ontwikkelingen binnen de pijnzorg als het gaat om langer termijnbeleid en visie, zoals het IZA/passende zorg, de uitkomstregistratie, transitionele pijnservice, de zorgpaden chronische pijn en het voorschrijven van opiaten.

Dit jaar nodigen we niet alleen Nederlandse en Belgische pijnspecialisten uit, maar zijn ook tickets beschikbaar voor andere professionals binnen de pijngeneeskunde, bijvoorbeeld huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en verpleegkundigen. Zo verbinden we de lijnen, kijken we over onze eigen grenzen heen en intensiveren we de samenwerking. Binnen de pijngeneeskunde staan we samen sterk en samen komen we verder.

Meer informatie over het programma zal binnenkort bekend komen.

Microsoftteams Image

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!